--------------

Foto fratii V 3

Despre Ștefan Voloseniuc

În primul rând, vă salut și vă mulțumesc pentru prezența dumneavoastră aici!

 J2A3733

Numele meu este Ștefan Voloşeniuc, am 37 de ani și sunt un antreprenor român, venit în Marea Britanie la vârsta de 23 de ani. Ca mulți alți români, am început de jos, prin muncă cinstită, lucrând în agricultură, apoi în construcții.
Cu timpul, tot în acest sector am reușit să înființez, în Londra, propria companie de inginerie civilă, "SF Stefan", un proiect de succes ce crește de la an la an și una dintre cele mai apreciate companii românești din Marea Britanie.

Stefan Picture2

N-am sărit direct în costumul de manager, am pornind de jos, cu bune și cu rele, așa că știu ce înseamnă să te muți într-o altă țară la o vârstă fragedă, cu bani puțini sau deloc, să trebuiască să înveți o limbă nouă, în timp ce încerci să găsești de lucru, o locuință, să construiești practic de la zero o altă viață. Știu, de asemenea, ce înseamnă durerea pierderii legăturilor cu familia, prietenii și cultura românească.

De aceea, pe această pagină aș dori să împărtășesc câte ceva din experiențele mele oamenilor aflați în situații similare și, mai ales, să vedem cum putem da o mână de ajutor pentru a ne face, nu numai din punct de vedere material, dar și social și comunitar, viața mai ușoară departe de casă.

După ce am petrecut ultimul deceniu înființând și construind afaceri în România și Marea Britanie, creând locuri de muncă pentru mulți români, îmi doresc să-mi concentrez eforturile, energia și priceperea pentru a mă implica mult mai mult, de acum înainte, în rezolvarea problemelor comunităților românești din diaspora.

În momentul de față, peste 7 milioane de români trăiesc în afara țării și cred că este mai important ca niciodată să ne sprijinim reciproc, să ne ajutăm familiile, comunitățile de acasă,  construim o Românie mai bună, pentru ca, într-o zi, să ne putem întoarce acasă.

Așa să ne ajute Dumnezeu!

Un scurt videoclip, cu originile lui Ştefan

Despre SF Ștefan

"SF Ștefan" a luat ființă în 2009. Un deceniu mai târziu, compania are peste 130 de angajați, printre care mulți români aflați în toate departamentele, de la management, până la vânzări și execuție, o cifră de afaceri ce crește de la an la an și, datorită seriozității și calității lucrărilor pe care le desfășoară, este una dintre cele mai respectate companii de inginerie civilă din Londra și Sud Estul Angliei.

"SF Ștefan" s-a remarcat ca un business românesc de succes în Marea Britanie și, pe lângă seriozitate și organizare, acestă reușită se explică și prin mediul de lucru armonios pe care Ștefan Voloseniuc îl promovează în echipa sa. Fost practicant de box în tinerețe și un mare iubitor de sport, a înființat la sediul companiei din Borehamwood o sală modernă de fitness, în care absolut toți angajații sunt încurajați să-și înceapă ziua de muncă într-un mod sănătos și plin de energie.

Un scurt videoclip, cu compania Sf Ştefan

Membru în marea familie a Bisericii Ortodoxe Române și familist devotat, Ștefan locuiește în Wembley, în nordul Londrei, unde a și candidat din partea Partidului Conservator la alegerile pentru Consiliul Brent, dorind să reprezinte în acest fel interesele numeroasei comunități românești din zonă.
Ștefan Voloseniuc deține mai multe afaceri de succes, inclusiv în România, în domeniul dezvoltării imobiliare, iar acum, când aceste proiecte sunt bine așezate și organizate, și-a propus să petreacă mai mult timp lucrând în beneficiul diasporei române din Marea Britanie și din întreaga lume.

Singurul candidat independent pentru funcția de senator al românilor din Diaspora

Candidatura mea ca independent pentru postul de senator al românilor din Diaspora, la alegerile din 5 și 6 decembrie 2020, s-a dorit a fi un exemplu de implicare. Am vrut să arăt că se poate, că trebuie să îndrăznim să ne reprezentăm prin forțe proprii și am ales să nu mă bazez pe sprijin politic, ci pe încrederea şi sprijinul românilor din afara țării, în mijlocul cărora trăiesc şi eu de 20 de ani.

"Nu ai nici o şansă", mi s-a transmis de către diferite persoane, bune cunoscătoare ale scenei şi algoritmilor politici. Eu însă am crezut în şansa mea şi, chiar dacă am intrat foarte târziu în această competiție pentru Senat, unde am fost singurul candidat independent pentru a reprezenta Diaspora, am reușit să iau mai multe voturi decât multe partide consacrate pe scena politică, să dau un exemplu şi să inspir şi alți români să se ridice din mijlocul comunităților din diaspora, ca independenți.

Avem tot ce ne trebuie pentru a reuși

Acesta este crezul meu și îmi doresc să văd românii din Diaspora strânşi, cu adevărat, într-o comunitate. Îmi doresc să nu mai stăm cu capetele plecate, să nu mai fugim unii de alții, să ştim să ne respectăm şi să fim respectați. Să ne folosim inteligența şi puterea de muncă, nu doar ca indivizi, ci şi în folosul comunității noastre. Dezbinați, vom continua să fim cum am fost şi până acum. O masă de manevră, simple cifre în statistici. Uniți, vom ajunge mai departe decât ne putem închipui şi vom lăsa o lume mai bună copiilor noştri. Avem nevoie de încredere unii în alții, de sprijin, de implicare. În rest, avem tot ce ne trebuie, absolut tot ce ne trebuie să reuşim.

Dacă doriți să mă sprijiniți în acest demers, în drumul spre o Diasporă Unită, Puternică și Respectată, vă rog să-mi trimiteti un email cu propunerile sau ideile dumneavoastră la adresa de email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. Vă mulțumesc pentru susținere şi vă aştept alături de mine.

Împreună suntem mai puternici!